top of page
  • Petr Ďurana

Přehled utkání Válečníků a Válečnic Děčín o tomto víkendu

O nadcházejícím víkendu chlapce U19 a dívky U17 čekají kvalifikační turnaje o postup do ligové soutěže v nadcházejícím ročníku. Junioři budou mít výhodu domácího prostředí, když svoje zápasy odehrají v ARMEX Sportcentru resp. ve Sportovní hale v Křešicích:




Junioři U19 se ve své čtyřčlenné skupině nejprve v sobotu brzo ráno (9:30 hod.) utkají s béčkem libereckých Kondorů, odpoledne v 16:15 hod. s Thermií Karlovy Vary a v neděli po obědě (13:00 hod.) s jihlavskou Vysočinou. Sobotní zápasy se hrají v Sportcentru, nedělní však v Křešicích!

S ani jedním soupeřem jsme se letos nestřetli, pouze v kvalifikaci o ligu U17 jsme se utkali s Vary (vyhráli jsme 72:40) a tudíž i v kvalifikaci U19 se někteří hráči opět potkají.


Ze čtyřčlenné kvalifikační skupiny postoupí do ligy přímo první tým, druhý čeká druhé kolo kvalifikace formou dvojzápasu začátkem června.

Trenér Robert Landa: „Kvalifikace bude férová zkouška pro tým děčínských juniorů. Ve třech utkáních se prokáže, zda má družstvo na účast v lize, nebo zda bude muset rok působit v regionální soutěži. Zranění dvou hráčů oslabí základní rotaci, v nominaci na utkání je ale stále 16 borců připravených se poprat o účast v druhé nejvyšší soutěži. Těším se na utkání, od týmu očekávám maximální nasazení v každé herní situaci.



Kadetky U17 zajíždějí na kvalifikaci do Karlových Varů, kde se ve tříčlenné skupině utkají po obědě (13:30 hod.) s Baníkem Most a navečer v 17:00 hod s domácí Lokomotivou.


S Mostem jsme se v posledním soutěžním ročníku potkali v nadregionální lize U15 (vysoké výhry 87:34 a 50:80) a s Vary v lize U15 (těsné výhry 62:67 a 46:43). Postupový klíč je stejný jako u juniorů. Trenér Karel Záleský: „V kvalifikačním turnaji se jdeme poprat o postupové místo do ligy U17. S oběma celky už máme zkušenost a tak záleží především na nás, jak nastavíme naše hlavy a přistoupíme k utkání. Pokud předvedeme naši hru, nevypustíme a budeme hrát celých 40 minut, tak věřím ve vítězství.



Mimosoutěžně se starší minižákyně U13 (doplněné o několik starších hráček) v sobotu zúčastní přátelského turnaje v Ústí nad Labem, kde se na SPŠ Spojů utkají v 11:00 hod. s Teplicemi a v 13:00 hod. s domácí Slunetou.


(pro větší zobrazení a aktuální údaje o jednotlivých zápasech - čas začátku utkání, rozhodčí apod. - klikněte na obrázek)

Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page