top of page
  • Robert Landa

Junioři v kvalifikaci neuspěli, kadetky mají ještě šanci

Polovičním úspěchem skončily letošní kvalifikace pro chlapecké složky. Zatímco kadeti postoupili přímo z prvního místa, juniorům jediná výhra ze tří víkendových utkání na postup nestačila. Musí se tak na rok spokojit s regionální soutěží.

Ve hře o ligu je stále ještě jeden děčínský tým - kadetky trenéra Záleského proklouzly do druhého kvalifikačního kola a o víkendu 8.-9. června si zahrají s děvčaty z Kralup o postup.

Junioři vstoupili do dvoudenního turnaje o ligu utkáním s libereckými Kondory. A přestože družstvo soupeře táhli extraligoví hráči, naši kluci s nimi celé utkání drželi krok. Byl to zápas hodný Válečníků. Po většinu utkání byl Děčín „na dostřel“ a poté, co ve třetí čtvrtině Liberec odskočil na 15 bodů, dokázal se tým ve čtvrté části znovu vrátit na čtyři punkty. Víc už ale družstvo nezvládlo, ze sezóny vyhranější celek hostí si vítězství pohlídal. Děčín - Liberec 74:82.

Ve druhém utkání jsme se střetli s Karlovými Vary - soupeř vypadal vyšší, silnější, hranatější, ale naši kluci na tom byli basketbalově o kousek lépe. Děčín - Karlovy Vary 71:54.

Vývoj kvalifikační skupiny připravil aktérům na neděli zápletku v podobě postupové minitabulky. Pro Děčín byly karty rozdány jasně: výhrou o 14 bodů získáme ligu, vítězství mezi 13 a 6 body znamená postup do druhého kvalifikačního kola a jakýkoli horší výsledek je konec nadějím.

Soupeřem v posledním utkání nám byl celek jihlavské Vysočiny. Tým, který v lize U17 sahal na postup do finálové skupiny, do kvalifikace ještě vyztužený odchovancem (nyní hráčem extraligy za USK) Dáňou. Děčínská naděje na potřebný výsledek uhasla již na přelomu první a druhé čtvrtiny. V poločase jsme ztráceli již 21 bodů a byť utkání tímto rozdílem i skončilo, družstvo lepší výsledek uhrát nedokázalo.

Ve všech třech zápasech byl jednoznačně nejlepším hráčem našeho celku Lukáš Rozsypal. Dominoval na doskoku, v asistencích a hlavně se jako jediný dokázal i výrazně bodově prosadit. Jemu sekundující hráči zaostávali výkonnostně a jako o dva až tři roky mladší i fyzicky. Vysočina potvrdila kvalitu a z prvního místa zaslouženě postoupila, liberecký tým zase využil svých pendlů z extraligy. Děčínští junioři se pro příští sezónu musí spokojit s regionální ligou.

Své dva kvalifikační zápasy sehrály děčínské kadetky v Karlových Varech. V prvním utkání zdolaly naše děvčata hráčky Baníku Most 62:57, druhý zápas byl přímým soubojem o první postupové místo. Proti celku domácích jsme ještě v poločase vedli o dva body, závěrečná část se ale Děčíňačkám nevydařila. Válečnice - Karlovy Vary 54:75.

Kadetky mají ještě šanci uspět v druhém kvalifikačním kole za 14 dní. V dvojutkání vyzvou tým z Kralup nad Vltavou.


(pro podrobnější údaje o jednotlivých zápasech klikněte na obrázek)

Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page