top of page
  • Radek Kroupa

U10 - Krásné druhé místo na TYGR MINICUPU 2019

Ve dnech 8. - 9. června pořádal klub BŠ Tygři Praha turnaj pro týmy U10, které příští sezonu budou hrát v kategorii U11. Celkem se turnaje zúčastnilo 16 týmů, z toho jeden zahraniční.


My jsme na turnaj jeli už v pátek v podvečer, abychom se v klidu připravili a nadýchali turnajovou atmosféru.

Los určil, že budeme hrát ve skupině C a našimi soupeři byly týmy Sokola Pražského, BK Klatovy a Tigers České Budějovice.

Válečníci Děčín - Sokol Pražský 41:11

První utkání ve skupině bylo od začátku do konce v naší režii, díky velké bojovnosti a úspěšnému zakončování jsme vyhráli rozdílem 30ti bodů.



Válečnici Děčín - BK Klatovy 37:22

Díky vzájemnému výsledku Č. Budějovic a Klatov (Klatovy + 43) jsme tušili, že tento zápas bude rozhodovat o prvním a druhém místě ve skupině. Kluci k tomuto utkání přistoupili zodpovědně a pěknou hrou jsme si postupně vybudovali náskok, který jsme udrželi až do konce a mohli se soustředit na poslední zápas v základní skupině.



Válečníci Děčín - Tigers Č. Budějovice 42:8

V tomto utkání dostali všichni hráči velkou minutáž a kolektivním výkonem jsme si došli pro první místo v základní skupině bez jediné prohry.

Po zápasech v základní skupině byly na programu dovednostní soutěže, ve kterých se proběhnul slalom s driblinkem, a přeskakovaly se překážky.



Po krátké pauze následoval náš poslední sobotní zápas a to bylo čtvrtfinále proti jedinému zahraničnímu týmu Stremlenie Moskva.

Válečníci Děčín - Stremlenie Moskva 34:13

Začátek čtvrtfinálového utkání byl z naší strany nervózní, možná z toho, že jsme hráli proti Moskvě. Postupně se hráči rozkoukali a díky dobré obraně jsme soupeře přehráli a nakonec zvítězili o 21 bodů.


Poté jsme jeli zpět do haly v Jenči, kde jsme v místní restauraci měli k večeři špagety. V neděli ráno jsme opět vyrazili do Prahy, kde nás čekal semifinálový souboj s domácím týmem BŠ Tygři Praha.

Válečníci Děčín - BŠ Tygři Praha 34:28

První čtvrtina z naší strany byla dobrá, pevná obrana s přesně zakončenými střelami nám zaručila vedení. Ve druhé čtvrtině Tygři stáhli náš náskok, ale nedostali se do vedení. Ve druhém poločase se hrál pěkný vyrovnaný minižákovský basketbal. Díky tomu, že jsme byli v celém utkání ve vedení, jsme dotáhli zápas do vítězného konce a slavili jsme tak postup do finále, kde náš čekal jeden z favoritů, tým NH Ostrava.


video - radost kluků po postupu do finále

Válečníci Děčín - NH Ostrava 24:47

V posledním utkání turnaje jsme si to rozdali s Ostravou o celkové vítězství. Nechyběla nám bojovnost ani nasazení, ale Ostrava byla lepší, což dokazovala po celý průběh finálového zápasu. Ve finále se hrál pěkný basketbal, občas nám chybělo trošku štěstí při zakončení a tak si Ostrava došla pro vítězství v turnaji.



video - "Tak jsme druhý no a co"

Děkujeme organizátorům z BŠ Praha za perfektně připravený turnaj, byla radost se turnaje zúčastnit. Velká pochvala všem hráčům, kteří se turnaje zúčastnili, každý hrál po celý turnaj na 100% a nevypustil jediný souboj.

(webové stránky turnaje jsou zde, použité fotografie jsou z FB stránek pořadatele)

Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page