top of page
  • Petr Ďurana

Muži Ďurana - Výhra v přípravném utkání ve Varnsdorfu

V pátek 30. srpna jsme ve Varnsdorfu odehráli první ze tří přípravných zápasů před ostrou soutěžní sezónou. Ta bude letos trochu odlišná, protože se spojily Severočeská liga a Oblastní přebor do jedné soutěže čítající 18 týmů rozdělených do 3 skupin po 6. Náš tým bude hrát ve skupině B se Slunetou Ústí nad Labem, Českou Lípou, USK Slávií Liberec, Křešicemi a Slovanem Varnsdorf.

Druhou novinkou je, že do soutěže byl kromě našeho týmu (BK Děčín juniorka - skupina B), týmů Rádi Kroupy (loňská SčL, v nové soutěži Válečníci Děčín A - skupina C) a pana Rouse (BK Děčín Křešice - skupina B) přihlášen čtvrtý děčínský mužský tým Matěje Anderleho (Válečníci Děčín B - skupina C), za který budou hrát mladí hráči (obecně ročník 1998 a mladší).

Ale zpět k přípravnému utkání. Ve Varnsdorfu nás přivítalo 13 domácích hráčů od starších zkušených a někdy i robustních borců až po běhavé mladíky. Nás přijelo jen 9, protože polovina našich hráčů je ještě na dovolených nebo na MS v Číně. Museli jsme si proto vypůjčit dva hráče z jiného děčínského týmu (Tomáše Bažanta a Jakuba Ligu). Naopak za nás poprvé v utkání nastoupili dva noví hráči, kteří se k basketbalu vrátili po dlouhých letech – Pavel Kvaček (#23) a Daniel Holešinský (#9).

Z poměru počtu hráčů bylo zřejmé, že se nás domácí budou snažit především uběhat. To se potvrdilo, přesto jsme se soupeřem drželi krok a to i díky tomu, že od začátku srpna naši kluci již pravidelně trénují. Sice nám Varnsdorf dál pár košů z rychlých protiútoků, ale to byly spíše ojedinělé případy.

Dařila se nám i střelba, zejména z tříbodové vzdálenosti. Procentuální úspěšnost střelby na obou stranách hřiště odpovídala začátku sezóny, byli to ale spíš domácí, kteří naštěstí pro nás, neproměňovali šoupáky. A když se k tomu přidal náš dobrý obranný doskok, byli jsme stále ve skóre trochu napřed. Ve druhé polovině první čtvrtiny jsme si vybudovali dvojciferný náskok a ten jsme v podstatě udržovali po celý zápas. Na každý soupeřův bodový atak jsme vždy vzápětí našli odpověď.

Náš vesměs zkušený tým se prezentoval dobrým pohybem míče a všech hráčů, za což jsme z několika stran sklidili pochvalu. Na velmi dobré úrovni byla i naše obrana 1 na 1. Dobře jsme se přizpůsobili tvrdší hře soupeře, kterou jsme jim i vraceli. Na první utkání sezóny tedy spokojenost nejen s výsledkem, ale hlavně s předvedenou hrou.

Poděkování všem našim hráčům za přístup k utkání. Poděkování zapůjčeným hráčům za pomoc. Poděkování nováčkům za výkon, myslím, že příjemně potěšili. Chybí jim zatím herní praxe, ale ještě nás čekají dvě přípravná utkání.

Poděkování početným místním i našim fanouškům za pěknou diváckou podporu. Velké poděkování domácímu klubu za možnost si s nimi zahrát přípravné utkání. Poděkování rozhodčím (Ďurana, Prachalová), kteří zápas dobrovolně odpískali.

TJ Slovan Varnsdorf - BK Děčín juniorka 58:70 (12:22, 29:41, 39:51)

Body: Randýsek 16 (2x3), Bažant 16 (4x3), Liga 13, Důra 7 (1x3), Holešinský 6, Vlášek 4, Teršl 3 (1x3), Kvaček 3, Roza 2. TH 11/4.


Další přípravná utkání nás čekají doma v ARMEX Sportcentru - tento pátek (6.) s Křešicemi a příští (13.) odveta s Varnsdorfem, obojí v 19:30 hod.

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page