top of page
  • Jakub Houška

U13 A - Turnaj „100důlky 2019“ na pražské Spartě

První ročník tohoto turnaje byl velice dobře obsazen. Postupně jsme se setkali s týmy Plzně, Brandýsa, Sparty, Pardubic a Sokola Pražského. Celý turnaj jsme odehráli bez svého tahouna Jendy Jeřábka a první zápas proti Plzni i bez Martina Kučírka, který taktéž patří k oporám týmu. Kluci je ale dokázali nahradit a především v prvním zápase předváděli asi nejlepší basketbal na celém turnaji.

První tři zápasy a tří výhry (Plzeň 48:46, Brandýs 63:46, domácí 47:37) nás do posledního dne katapultovali do bojů o první místo na turnaji, ale poslední den nám vůbec nevyšel a nejprve jsme podlehli týmu Pardubic (44:62) a následně pak i týmu Sokola (32:44), kde nám ale chyběla hned základní čtveřice našeho týmu, která odjela pomoci na zápas kategorie U14. Nakonec nám pomohli kamarádi z Pardubic a tak jsme se celkově umístili na skvělém druhém místě.


V neděli nás nejvíce tlačila bota v zakončení. Měli jsme spoustu šancí na skórování, ale koš jsme měli zakletý. Toto je pro nás asi největší poznatek turnaje, musíme pracovat více individuálně a snažit se, aby kluci pochopili, co je pro ně důležité. Kluci odehráli těžká utkání a především dostali šanci všichni, kteří mohli a nezklamali. Někteří si jen musí připustit roli, kterou mají, když naše největší opory budou hrát v kategorii U14, což je pro jejich vývoj důležité a naopak těmto klukům to může pomoci.

Těším se na další práci, protože věřím, že v průběhu sezóny můžeme být ještě daleko lepším týmem. I přes uvedenou kritiku si ale myslím, že turnaj splnil přesně to, co jsme chtěli.

Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page