top of page
  • Jakub Houška

Jr. NBA League - Slavnostní draft 4. ročníku

Ve středu se v Praze uskutečnil slavnostní draft Jr. NBA pro rok 2019. K účasti v tomto ročníku akce, konané po celém světě, se přihlásilo 87 škol z celé České republiky, které bojovaly v kvalifikačních regionálních kolech Školní basketbalové ligy, a nyní stanula třicítka nejlepší na slavnostním draftu. Děčín měl hned tři zástupce a to ZŠ Komenského, ZŠ Kamenickou a ZŠ Dr. Miroslava Tyrše.


Záštitu nad celou akcí převzala legenda českého basketbalu Jíří Welsch a bývalý hráč Portlandu Trail Blazers a poté úspěšný trenér, Američan Audie Norris, který na kluky sypal jedno anglické slovíčko za druhým.


Draft přisoudil našim školám zajímavé týmy a tak se máme nač těšit. ZŠ KOMENSKÉHO si vylosovala Minnesotu Timberwolves, ZŠ KAMENICKÁ bude oblékat dres Utahu Jazz a ZŠ Dr. MIROSLAVA TYRŠE tým Houston Rockets.


Po slavnostním draftu následoval ještě trénink, který byl vedený v angličtině (s překladem), kde se kluci mohli dozvědět spoustu zajímavého a naučit se novým věcem. Basketbalový klub Děčín na celém projektu intenzivně spolupracuje a v Děčíně se bude konat i jedno z kvalifikačních kol Divize B.


Přejeme všem školám hodně úspěchů, dobrou reprezentaci našeho města a samozřejmě postup do další fáze soutěže.

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page