top of page
  • Petr Ďurana

Přehled utkání Válečníků a Válečnic Děčín o tomto víkendu

A je to tady! Tento víkend se naplno rozjíždí nová soutěžní sezóna a naši mládež a muže v regionální soutěži tak čeká 14 ostrých utkání, z toho 10 na domácí palubovce:




V pátek se představí jediný tým a to mužská juniorka, která ve 20:00 hod. zajíždí do Varnsdorfu k předehrávanému utkání Severočeské Ligy. Se soupeřem jsme se střetli dvakrát v přípravě - výhry venku 58:70 a doma 67:62.

Trenér Petr Ďurana: „Po těsné domácí prohře s Libercem se budeme snažit si spravit náladu na palubovce Varnsdorfu. I přesto, že jsme ho v přípravě dvakrát porazili, nebyly to vůbec jednoduché zápasy. K první výhře v soutěži nás může dovést jen po celou dobu utkání stoprocentní výkon. K soupeři jedeme v dobré sestavě, takže věřím, že utkání úspěšně zvládneme.


po přípravném utkání ve Varnsdorfu


Junioři U19A svoji soutěž o víkendu teprve začínají. Na domácí palubovce v ARMEX Sportcentru se utkají v Nadregionální lize v sobotu v 9:15 hod. s Mladou Boleslaví a v neděli v 9:00 hod. s Poděbrady.

Trenér Robert Landa: „Tým juniorů v nadregionální lize se vyjma tří hráčů skládá z borců ročníku 2003 a 2004. Pro ty budou utkání místem ke sbírání zkušeností proti starším hráčům (tak jak jsou kluci od malička zvyklí). Těším se na první dva zápasy nové sezóny a doufám, že kluci budou v devět ráno připraveni podat skvělé výkony.


tým při květnové kvalifikaci o ligu U19


Rezervní tým juniorů U19B se utká v totožné soutěži se stejnými soupeři jako U19A, pouze se prohodí pořadí, tedy v sobotu večer ve 20:00 hod. (resp. po skončení pohárového zápasu Á-týmu) s Poděbrady a v neděli po obědě (13:00 hod.) s Mladou Boleslaví.


Trenér Adam Fujera: "S relativně novým týmem odehrajeme o víkendu premiérové zápasy. Jelikož je nová sezóna, o soupeřích toho nic nevíme, takže ani nic neočekáváme. To nahrává tomu, soustředit se pouze na nás a naší hru a nastoupit sebevědomě. Kluci dobře makají na tréninku, a pokud stejně tak v zápase nechají vše, budu spokojen, i kdyby to na výhru nestačilo."



Juniorky U19 taktéž začínající svoji Nadregionální soutěž čeká v sobotu odpoledne ve Sportovní hale v Křešicích (!) na tuto kategorii netradiční dvojzápas (13:30 a 15:30) se Sokolem Jaroměř.


po středečním přípravném utkání v Drážďanech pro místním ženám


Starší žáci U15 odehrají o víkendu další domácí zápasy Žákovské ligy. V sobotu je čeká v 13:00 hod. Plzeň a v neděli v 11:00 Klatovy. Zápasové porovnání máme z minulé sezóny, kdy v extralize mladších žáků U14 jsme v Plzni vyhráli 60:62, ale doma prohráli 59:72 a na Easter Cupu ji porazili 72:59. Klatovy jsme dvakrát porazili (venku 55:58 a doma 71:62).

Trenér Josef Plachý: „Čeká nás další dvojzápas a to s týmy, které své první zápasy také vyhrály, tak uvidíme, jak na tom jsme. Osobně neznám ani jednoho ze soupeřů, ale vím jistě, že zabojujeme o další dvě výhry a pokud předvedeme stejný výkon, jako minulé dva zápasy budeme odměněni výhrou. Tak pojďme si to „užít“ a vyhrát!


tým na loňském Easter Cupu v Klatovech


Starší žákyně U15 odehrají o víkendu jen jedno soutěžní utkání (druhé v Mostě si přehrály již ve středu) Nadregionální ligy, v sobotu v 16:00 hod. se v Lounech utkají s místní BA.


Trenérka Vanda Šulhánková: "V sobotu jedeme změřit své síly s lounskými Tygřicemi. Naše hra je zatím dost chaotická a pomalá, a proto musíme zapracovat na vracení se do obrany, aby nám soupeř nesázel jednoduché koše z podkoše. Dále bychom měli začít hrát týmově, což bylo kamenem úrazu v předchozích utkání. Po ne zrovna hezkém začátku soutěže doufejme, že si naše děvčata jedou pro první výhru, která by je mohla motivovat do dalších zápasů."


tým nedávném utkání v Kraslicích


Z minižáků odstartují svoji soutěž jen naše dva týmy starších minižáků U13. První tým hostí dvojzápas Oblastního přeboru skupiny A se Slavojem Litoměřice v sobotu dopoledne (9:00 a 11:00 hod.) ve Sportovní hale v Křešicích. Soupeře jsme v minulé sezóně 4 x porazili, nejinak by tomu mělo být i letos.


Trenér Jakub Houška: "Válečníkům U13 začíná sezóna a se vším respektem k soupeřům, nemáme jiné cíle, než postup na Národní finále. V minulém víkendu jsme si vyzkoušeli velmi kvalitní turnaj na rozehrání a nyní nám začíná opravdu tvrdá práce, která nás má nesměřovat za naším snem. Věřím, že kluci budou celou sezónu makat a chápat to, co jim říkáme. Někteří budou hrát i v kategorii U14, kde budou mít další skvělé zápasy, které je mohou posunout dál, naopak někteří zase v mladší kategorii U12 anebo v našem béčku, kde budou taktéž získávat zkušenosti, které poté mohou zužitkovat u nás. Na sezónu se moc těším a věřím, že nás to bude bavit stejně jako doposud a budeme si každý zápas užívat a radovat se z toho, že můžeme společně budovat válečnickou kulturu."


tým na nedávném turnaji 100důlky CUP na pražské Spartě


Druhý děčínský tým U13B ve skupině B zajíždí v sobotu odpoledne (14:00 a 16:00 hod.) na ústecký UJEP kde se střetne s místní Slunetou. Se soupeřem se naše béčko v loňské kategorii U12 nepotkalo, ale podle konečného postavení v tabulce přeboru nás určitě čekají těžká utkání.


Trenér Petr Ondráš: "Letošní sezónu zahajujeme venkovním utkání na palubovce Slunety. Bude to první ostrá zkouška po letní pauze, které se nesmíme zaleknout. Musíme hrát spolu jako tým, dobře si přihrávat a hrát rychle do koše. Věřím, že i když hrajeme proti A-týmu, dokážeme jím znepříjemnit hru a hrát vyrovnaně."


(pro větší zobrazení a aktuální údaje o jednotlivých zápasech - čas začátku utkání, rozhodčí apod. - klikněte na obrázek)

Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page