top of page
  • Petr Ďurana

Muži Ďurana - První výhra v sezóně v Severočeské lize

V pátek jsme doma odehráli 3. utkání základní skupiny B Severočeské ligy. Po dvou nezdarech (doma s Libercem a ve Varnsdorfu) jsme konečně chtěli získat vítězství. Křešice jsme v minulé sezóně 2 x porazili, porazili jsme je i nedávno v přípravě a tudíž by se mohly zdát jako lehký protivník, ale respekt budila jeho nedávná domácí výhra nad silnou Českou Lípou.

Soupeř přijel ve standardní sestavě resp. bez jednoho hráče, my nastoupili ve 12 hráčích. Poprvé v sezóně za náš tým nastoupil Lukáš Houser a ukázal se jako platný hráč s dobrým doskokem na obou stranách hřiště, dobrým přehledem ve hře a hezkými finálními přihrávkami.

Utkání jsme začali dobře a v podstatě si po celou dobu udržovali mírný náskok. Hráli jsme týmově, nacházeli volné hráče, dobře najížděli do koše a i střelecky jsme byli docela úspěšní. Využívali jsme i výškovou převahu a díky tomu jsme dobře doskakovali pod oběma koši. Stav po první čtvrtině 16:11.

Druhá čtvrtina byla obdobou té první s malým rozdílem, že každý tým měl vždy krátký úsek kdy dvěma, třemi koši dotáhl ztrátu nebo náskok naopak zvětšil. Nám se podařilo dát tři trojky, čímž jsme i náskok drobně zvětšili na 36:28.

Po poločasu jsme nechtěli dovolit soupeři skóre otočit, proto jsme začali aktivně šňůrou 10:0 a vybudovali si tak 18bodový náskok. Pak jsme trochu i díky prostřídání a nasazení nováčků polevili a dovolili tak Křešicím rozdíl upravit. Od 7. minuty se souboj odehrával spíše na čarách trestných hodů, ale ani jeden tým nebyl moc úspěšný. 3. čtvrtina tak skončila 54:42.

Začátek poslední části hosté trochu zdramatizovali dvěma trojkami, na ně jsme však měli stejnou odpověď. Hostům, u kterých byli v podstatě nebezpeční jen tři, čtyři hráči, došly síly a tak poslední 3 minuty zápasu jsme byli úspěšní jenom my a 11bodovou šňůrou jsme určili konečné skóre 75:56.

Pochvalu zaslouží všichni hráči, každý odvedl dobrou práci. Dnes jsme splnili na výbornou úkoly při doskoku a dobře jsme bojovali - každý neutrální míč byl nakonec náš. Poděkování i početným fanouškům, kteří přišli oba týmy povzbudit.


BK Děčín juniorka - BK Děčín Křešice 75:56 (16:11, 36:28, 54:42)

Body: Černý 13, Vlášek 12, Fiala 12, Důra 10 (2x3), Randýsek 9 (3x3), Houser 5 (1x3), Cafourek 4, Kvaček 4, Teršl 3, Holešinský 2, Roza 1, Dubec. TH 20/8.



Další utkání hrajeme až 25. října (doma se Slunetou), protože jsme si další kolo ve Varnsdorfu na žádost soupeře předehráli minulý týden.

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page