top of page
  • Josef Plachý, Jan Skokan

U15 - Cenná výhra z palubovky pražského soupeře

BK Levharti Chomutov - Válečníci Děčín 59:86 (16:23, 30:47, 43:72)

Splnili jsme roli favorita, už v první čtvrtině si zapsalo alespoň bod osm hráčů a příležitost dostali všichni, toť pozitiva, ale jedině třetí čtvrtina byla z naší strany taková, jakou si jí představujeme já i hráči. Možná ještě, že kluci, kteří zatím tolik nehráli, tak sice tu svou poslední čtvrtinu o dva body prohráli, ale byla na nich vidět snaha a zápal pro hru a to je fajn.

Body: Ježek 20, Kolář 14, Kučera 12, Rajchl 11, Flemmer 11, Valenta 8, Žižka 4, Bečka 4, Ďurana 2.



BŠ Tygři Praha - Válečníci Děčín 71:78 (12:22, 30:43, 41:68)


Očekávali jsme těžké utkání, když v minulé sezóně jsme se soupeřem dvakrát prohráli a navíc den před naším zápasem porazil vedoucí tým soutěže ústeckou Slunetu.

O to milejší bylo překvapení, že naši kluci splnili bezezbytku to, co jsme jim v šatně, i na základě „notiček“ od trenéra Plachého, naordinovali. Velice důležitá byla naše obrana, kdy jsme se soustředili na nejlepší hráče soupeře, kteří neskórovali z jednoduchých nájezdů a střel z pod koše, ale nutili jsme je do střelby z dálky, která u nich nebyla dobrá.

Naopak my jsme měli poměrně slušné procento úspěšných trojek (v 1. čtvrtině jsme dali 4, celkem 8) a to nás spolu s rychlými protiútoky drželo ve hře, resp. postupně jsme začali Tygrům ve skóre odskakovat až na dvojciferný rozdíl. A vždy když se zdálo, že nám docházejí síly, tak jsme se dokázali vzchopit a dát důležité koše. Na konci utkání, když jsme již měli pohodlný náskok 21 bodů, se na hřiště dostali i hráči z lavičky, což dovolilo domácím zkorigovat rozdíl ve skóre.

Velká pochvala všem hráčům za přístup k utkání, kdy se od začátku do konce koncentrovali na svůj výkon a zodpovědné plnili stanovené úkoly. Poděkování i našim početným fanouškům, kteří tým přijeli podpořit a po celé utkání nám vytvářeli skvělé prostředí.

Body: Rajchl 27 (4x3), Žižka 13 (2x3), Ježek 12 (1x3), Kolář 8, Kučera 7, Čech 4, Valenta 3 (1x3), Ďurana 2, Bečka 2.

Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page