top of page
  • Robert Landa

První utkání dívek U11

Neděle 13. října 2019 se zapíše do sportovních deníčků 20 děčínských děvčat jako den, kdy nastoupily ke svému prvnímu soutěžnímu utkání. Sice si už v minulé sezóně některé z nich vyzkoušely hru pět proti pěti během Minicupu U10, tentokráte to však už byl „opravdový“ zápas. Naším soupeřem byl MIX hráčů a hráček z Baníku Most.

Velmi děkuji oběma rozhodčím za vstřícné vedení utkání. Hru zbytečně nebrzdili pískáním drobných (i větších) porušení pravidel a nechali oba týmy plynule hrát. Pro děvčata toho bylo spousta nového - zápasová orientace v prostoru hřiště (všechny čáry, útočná a obranná polovina, postavení na doskoku při trestných hodech), postup při střídání, systém čtvrtin, orientace v ubíhání času a tak dál… A holky se rychle učily.

Vyzrálejší 2008 startující v soutěži za Děčín na výjimku významně pomohly prvnímu úspěchu našeho týmu - v úvodním utkání zvítězil Děčín nad Mostem 37:36. V druhém zápase nám nevyšel úvod a i dále jsme ve čtvrtinách ztráceli - byla z toho porážka 21:44.


Z vítězství se radujeme, porážku přijímáme s respektem k soupeři a jeho kvalitám. Plně spokojený jsem byl s přístupem děvčat, s jejich bojovností, odhodláním a chutí hrát.

Velmi děkuji rodičům, kteří se přišli v neděli do haly podívat a podpořili své dcerky v jejich sportovních začátcích.

Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page