top of page
  • Petr Ďurana

Muži Ďurana - S ústeckou Slunetou doma vyrovnaně, nakonec ale prohra

V pátek 25. října nás čekal další domácí zápas Severočeské ligy, a opět s pro nás dosud neznámým soupeřem, s ústeckou Slunetou.

Utkání jsme začali dobře, dobře pohybovali míčem a i naše hráči se dobře uvolňovali, takže jsme je nacházeli volné a snadno jsme skórovali. Dařil se nám i obranný doskok, takže jsme soupeři nedovolovali druhé šance. Body jsme tak od Slunety dostávali od jejich pivotů zpod koše anebo v případě našeho faulu z následných úspěšných trestných hodů. Stav po 1. čtvrtině 22:20.

Druhou čtvrtinu začalo Ústí třemi trojkami jediného hráče, kterého jsme nedostatečně bránili a nechali mu tak volné střely. My jsme ale stále drželi mírné vedení. Pak jsme však začali neproměňovat jasné šance zpod koše a soupeř nejen srovnal, ale i bodově mírně odskočil na 35:37.

Do třetí části jsme vstoupily výborně, vedení překlopili šňůrou 6:0 na naši stranu, a když se soupeř bodově neprosazoval ani po trestných hodech, vypracovali jsme si 6bodový náskok. V druhé pětiminutovce jsme ale opět přešli do módu, kdy jsme nedávali šoupáky, Sluneta naopak dala dvě trojky a byli jsme tam kde na začátku, 47:49.

Začátek poslední části měli lepší ústečtí, my jsme ale úspěšně kontrovali a srovnali na 54:54. A opět (v utkání již potřetí) po 5 minutách jsme přestali proměňovat jasné šance, soupeř naopak trefil dvě trojky, přidal dva koše po našich zbytečných ztrátách a bylo rozhodnuto. Ke konci utkání se nám ještě podařilo jeho dvojciferný náskok snížit, 61:67.

Pochvala všem hráčům za bojovný výkon, dnes nám ale moc nepřálo střelecké štěstí. Poděkování početným fanouškům obou týmů, kteří vytvořili moc hezkou atmosféru.


BK Děčín juniorka - Sluneta Ústí n.L. 61:67 (22:20, 35:37, 47:49)

Body: Černý 17 (1x3), Důra 11 (1x3), Fiala 8, Šporn 7 (1x3), Randýsek 6 (1x3), Ďurana 6, Liga 2, Kvaček 2, Teršl 2, Holešinský, Vlášek.


Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page