top of page
  • Petr Ďurana

Muži Ďurana - Cenné vítězství v České Lípě v prodloužení

V pátek 1. listopadu jsme zajížděli do České Lípy k dalšímu utkání skupiny B Severočeské ligy. Soupeře i jeho atypickou malou tělocvičnu jsme znali z minulých sezón v oblastním přeboru, proto jsme věděli, že to bude pomalé utkání, s výborně střílejícími domácími a jejich zataženou obranou v bedně.

Na zápas jsme odjeli se slušnou sestavou v 10 hráčích, kdy poprvé v sezóně, vzhledem k nedostatku pivotů, nastoupil Míra Soukup. Soupeř nastoupil v osmi, když jim chyběl jeden z hráčů základní sestavy.

První čtvrtinu lze charakterizovat dvěma slovy – trojky a fauly. Oba soupeři po přechodu na útočnou vteřinu na nic nečekali a hned stříleli, většinou neúspěšně (na trojky 1:2). Rozhodčí také nedovolili tvrdší hru a pískali každý kontakt, spíše ale nám. Oba soupeři se střídavě tahali o skóre, na konci 14:12 pro domácí.

Druhá část byla obdobou té první, pouze se zvýšil počet faulů a z toho vyplývající počet trestných hodů. Nicméně nic to nezměnilo průběhu hry a skóre, domácí pouze trochu navýšili vedení na 34:29.

Po přestávce jsme střídali dobré minuty s těmi horšími, hned na začátku jsme srovnali, pak soupeř zase bodově odskočil o cca 5 bodů, my se dotáhli na rozdíl jednoho koše, pak opět Lípa kontrovala, takže na konci opět domácí navýšili náskok na 59:52. A částečně i díky většímu počtu házených trestných hodů – 16:4 pro domácí.

My jsme se však nevzdali, protože jsme věděli, že na domácí padá již únava a že dobře připravenou střelou a týmovou a trpělivou hrou do koše se můžeme pokusit o zvrat. Tak se i stalo, na začátku jsme dali 3 trojky za sebou, šli do vedení, pak zase polevili, soupeř odskočil, to se za chvíli znovu zopakovalo a tak minutu do konce jsme šli ze šestek do vedení 71:72.

Pak jsme ubránili útok soupeře a šli my do něj, najeli na koš, bohužel jsme přišli o míč. Náš hráč byl faulovaný, ale rozhodčí byli jiného názoru, to se nám nelíbilo a obdrželi jsme technickou chybu, příslušný trestný hod soupeř proměnil a vyrovnal. Měl dokonce poslední útok, ale ten jsme ubránili.

Do prodloužení jsme šli, vzhledem k předchozímu průběhu trochu překvapivě, s malým počtem faulů a proto jsme si mohli dovolit trochu riskovat v obraně a v krajní nouzi takticky faulovat. Soupeře jsme dobře bránili, nepustili ho k volné střele a k jednoduchému podkošovému zakončení. Naopak my jsme my byli hodně aktivní do koše a získali tak 2 přímé body a 6 trestných hodů, z kterých jsme 5 proměnili a prodloužení tak vyhráli 2:7 a celkově zvítězili 74:79.

Poděkování všem hráčům za výborný výkon. I přes nepřízeň se kluci nevzdali, bojovali a věřili, že v utkání uspějeme.


BK Česká Lípa - BK Děčín juniorka 74:79 (14:12, 34:29, 59:52, 72:72)


Body: Houser 15 (2x3), Teršl 13 (3x3), Důra 12 (1x3), Ďurana 8, Fiala 8, Holešinský 7 (1x3), Soukup 7, Randýsek 5 (1x3), Kvaček 2, Roza 2. TH 25/17.


Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page