top of page
  • Matěj Anderle

Muži Anderle - Trojková smršť a nečekaná výhra

V pátečním duelu proti týmu REAL Roudnice n.L. jsme měli nastoupit v plné sestavě. To se ovšem 60 minut před utkáním změnilo. Několik hráčů ze zdravotních důvodů muselo vynechat utkání a to nás výrazně oslabilo. Na zápas tak zbylo „7 statečných“. To se ovšem ještě změnilo, jeden ze sedmi hráčů měl další zdravotní problémy a musel tak výrazně snížit svojí minutáž.

Do tohoto utkání jsme chtěli vstoupit a vydřít si domácí výhru, ale jak jsem zde zmínil, předzápasový vývoj to změnil. Z kluků navíc sršela nechuť k utkání, když viděli počet, ve kterém hrají.

Až překvapivě nám vyšel začátek utkání, kdy jsme si naší aktivní rychlou hrou vytvořili polštář deseti bodů. Následoval tajm hostů, který v plné sestavě, až na výjimku jednoho hráče, přijel vyhrát zápas, který měl nejspíše vypadat lépe pro ně. Po tajmu jsme chtěli pokračovat v naší hře a stalo se. Lukáš Machýl se prosadil z perimetru a za první čtvrtinu proměnil 4 trojky - 28:16. Nečekaný vývoj jsme chtěli udržet a stalo. V poločase na tabuli svítilo skoré 43:31 díky naší přesné střelbě (Ondřej Fichtner přidal 2 trojky).

Druhý poločas měl jasný pokyn - udržet vedení. To se vyplnilo a opět díky naší střelbě jsme dokonce vedení navyšovali až na +21 bodů rozdílu (Ondřej Fichtner přidal 5 trojek). Čtvrtá byla o tom, jestli vydržíme v obraně (2 pivoti měli 4 fauly). Povedlo se a my tak slavíme sladkou výhru na domácí palubovce.

Válečníci Děčín B - BK REAL Roudnice n.L. 75:59 (28:16, 43:31, 60:47)

Body: Fichtner 34 (8 x 3), Machýl 22 (6), Lipenský 6, Julák, Freiberg a Turek (1) po 4 bodech, Vanický 1.

Obrovská pochvala pro tým za týmovou obranu a udržení vedení proti silné podkošové sestavě Roudnice. V útoku jsme se trefili, ale pořád se potýkáme s problémy. Chceme hrát rychle do koše a místy volit lepší střely, to dnes nešlo díky počtu hráčů.

Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page