top of page
  • Petr Ďurana

Muži juniorka - V Křešicích po úvodním trápení nakonec výhra

V pátek 22. listopadu jsme zajížděli na palubovku Křešic k dalšímu utkání skupiny B Severočeské ligy. Palubovku a hlavně koše dobře známe z pondělních tréninků, takže by se zdálo, že nám to tam bude padat, opak však byl pravdou.

Do utkání jsme nastoupili v devíti hráčích, domácí pouze v sedmi když během zápasu jim pro zranění odstoupil další hráč. A právě větší počet našich hráčů byl jeden z důvodů výhry, soupeře jsme postupně utahali.

Do zápasu jsme vstoupili výborně dvěma trojkami, ale to bylo střelecky tak vše, co jsme v 1. čtvrtině předvedli. Nebyli jsme schopni zakončit z podkoše, když jsme neproměňovali jasné šance, neúspěšné střely jsme si nedoskakovali a z čáry trestných hodů jsme proměnili jen každý třetí hod. Navíc jsme nebyli schopni hrát chytře do soupeřovy zóny, nikdo se neuvolňoval pro přihrávku a spíše jsme se sami sobě motali pod nohama.

Křešice naopak hrály chytře, tak jak mají natrénováno a střelecky se jim také dařilo. Dvě, tři přihrávky, uvolnění a úspěšná střela jednoho ze tří jejich nejlepších hráčů ze střední vzdálenosti. Stav na konci první části 22:14.

Ve druhé čtvrtině jsme konečně začali hrát do zóny domácích, tak jak by se mělo, tzn. správný pohyb hráčů s několika přihrávkami. A i když se nám stále pod košem nedařilo (bylo neuvěřitelné, co všechno se dá zahodit :-)), tak jsme si neúspěšné střely hned doskočili a skórovali z druhých šancí. V obraně jsme si na jejich nejlepší hráče vypomáhali, takže již domácí neměli tolik prostoru k nájezdům nebo přihrávkám na perimetr. Naše obrana stála soupeře hodně sil, proto jsme čtvrtinu vyhráli 15:26 a skóre otočili na 37:40.

Po „návratu ze šaten“ soupeř sice během 4 minut srovnal, ale pak se nám podařila šňůra 12:0 a bylo v podstatě rozhodnuto, na konci čtvrtiny jsme vedli 48:62. Poslední část byla obdobou předchozích dvou, my se snažili běhat do rychlých protiútoků a unavit soupeře tak, aby již neměl dost sil pro výraznější obrat. To se podařilo, stav na konci zápasu 62:80.

Poděkování všem hráčům, že se zápasu zúčastnili v dobrém počtu, i když si někteří museli vyřešit své pracovní povinnosti. Poděkování za trpělivost když se pod košem nedařilo a bojovnost všech po celé utkání. Potěšilo, že všichni hráči bodovali, někteří si vytvořili sezónní maximum.


BK Děčín Křešice - BK Děčín juniorka 62:80 (22:14, 37:40, 48:62)

Body: Cafourek 19 (3x3), Černý 17, Teršl 10, Randýsek 7 (1x3), Ďurana 7, Liga 6, Holešinský 6, Fiala 5, Roza 3 (1x3).



V pátek 29. 11. nás čeká ve 20:00 hod. další utkání na palubovce ústecké Slunety.

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page