top of page
  • Petr Ďurana

Muži juniorka - Na ústecké palubovce další těsná prohra

V pátek 29. listopadu jsme na ústecké Slunetě odehráli poslední venkovní utkání základní části Severočeské ligy. Do Ústí jsme odcestovali ve slušném počtu 8 hráčů, domácí nastoupili v jedenácti.

I když jsme doma prohráli jen o 6 bodů, věděli jsme, že na palubovce soupeře to bude mnohem těžší a proto jsme na Slunetu jeli s cílem dobře si zahrát a přivézt přijatelný výsledek. Hlavně jsme chtěli uhlídat ústecké střelce a jejich robustní podkošové hráče.

Začátek nám moc nevyšel, dostali jsme trojku, pak pár bodů, prohrávali jsme 10:2 a vypadalo to na debakl. Dali jsme ale dvě trojky za sebou a opět jsme se dostali do hry. Prvotní náskok jakoby domácí utvrdil, že to pro ně bude snadné utkání, příliš se na hru nekoncentrovali a z toho pramenilo po celé utkání velké množství jejich ztrát, neproměněných trojkových střel a nedaných šoupáků. My jsme na tom s podkošovými zakončeními nebyli ale o mnoho lépe. Stav na konci první části 23:19.

Ve druhé čtvrtině jsme měli psychicky navrch a i díky přesné střelbě (náš nejlepší hráč v tomto utkání dal 11 bodů) jsme ji vyhráli 11:18 a šli překvapivě do vedení 34:37. Do řad domácích hráčů, trenéra, ale i stolku :-) se začala vkrádat nervozita a utkání začalo být rušnější. Napomohl k tomu i fakt, že utkání pískal jen jeden rozhodčí, druhý se nedostavil.

Po poločase začali domácí hrát o mnoho lépe ale i díky velkému množství ztrát a nepřesných střel, nepadlo na obou stranách mnoho bodů, takže čtvrtina skončila 13:8 a bylo vyrovnáno 47:45.

V poslední části se skóre přelévalo ze strany na stranu, díky dvěma trojkám jsme jednu chvíli vedli 51:55, pak zase domácí něco trefili a bylo to 60:57. Pak se nám skóre opět díky několika šťastným zakončením podařilo otočit na 60:63. Poté asi 2 minuty díky dobré obraně ani jeden tým neskóroval, 15 sekund před koncem jsme ale porušili pravidla (kroky), soupeř si bere timeout a po něm proměňuje trojku s faulem a přechází do vedení 64:63. Po našem timeoutu přicházíme o míč, ale soupeř následně naštěstí také, najíždíme na koš, náš hráč je faulován a hází dvě šestky. Bohužel ani jednu neproměňuje, domácí si druhou doskočí a utkání již jistí.

Prohra je vždy prohra, ale není prohra jako prohra. Myslím, že jsme zahráli výborně a obrovskou pochvalu zaslouží všichni hráči. Ano, udělali jsme na konci několik individuálních chyb, které nás stáli vítězství a z kterých byli příslušní hráči hodně smutní. Jiní hráči ale udělali stejné chyby v průběhu utkání, takže není třeba věšet hlavy, protože jako tým vyhráváme a i jako tým prohráváme. Velké poděkování i dvěma fanouškům, kteří nás přišli podpořit.

Sluneta Ústí n.L. - BK Děčín juniorka 64:63 (23:19, 34:37, 47:45)

Body: Cafourek 22 (2x3), Liga 10, Randýsek 8 (2x3), Teršl 7 (1x3), Kříž 6, Důra 6 (2x3), Holešinský 4, Roza.


Další utkání nás čeká již tento pátek 6. prosince na domácí palubovce kdy od 20:00 hod.hostíme varnsdorfský Slovan.

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page