top of page
  • Petr Ďurana

Muži juniorka - 7 statečných získalo cenný skalp

Do posledního letošního zápasu v Severočeské lize, v pátek 6. prosince, jsme nastoupili jen v 7 hráčích, soupeř přijel v kompletní sestavě 11 hráčů. V předchozím utkání ve Varnsdorfu nás domácí porazili díky dobrému pohybu hráčů i míče, přesným střelám a hlavně v druhé polovině rychlými protiútoky. Věděli jsme tedy, že domácí utkání v tomto složení obou týmů bude pro nás velmi těžké.

První čtvrtina varnsdorfskému utkání odpovídala, soupeř se dobře pohyboval a přesně střílel. My jsme však s ním drželi bodově krok a tak stav na konci této části 20:17 když se nám na konci povedla dvojka s klaksonem.

Prvních 5 minut druhé části odpovídalo té první, soupeř po dvou dalších trojkách vedl 23:28, ale pak se bodově „zasekl“, hlavně se mu přestalo dařit střelecky. My jsme naopak začali lépe bránit, hrát aktivně do koše a alespoň si chodit pro fauly. A když se nám dařilo i střelecky, vyhráli jsme druhou polovinu 15:3 a dostali se tak v poločase do vedení 38:31.

Třetí čtvrtina odpovídala té druhé, my jsme dali 4 trojky, soupeř ani jednu. Soupeře jsme pouštěli spíše jen na čáru trestných hodů, kdy házel 10 šestek s poloviční úspěšností a tak jsme tuto část vyhráli 24:11 a navýšili tak náskok na 62:42.

V poslední části chtěl Varnsdorf náskok snížit, začal hrát agresivně a tak se utkání odehrávalo spíše na čáře trestných hodů, kdy jsme jich házeli 16 a až na 5 jsme naštěstí všechny dali. Soupeři se vrátila přesná střelba a i díky naší slabší obraně, zapříčiněné únavou, nám dal 5 trojek. Necelou minutu do konce se přiblížil na 5 bodů (71:66), ale 4 úspěšnými šestkami a závěrečným košem jsme náskok udrželi a utkání tak vyhráli 77:67.

Poděkování všem hráčům, že utkání zvládli a i přes obrovskou únavu, kdy někteří odehráli téměř celé utkání, v sobě drželi pozitivní energii a šli za vítězstvím. Každý z nich má velký podíl na tomto úspěchu. Je to cenná výhra, protože se nám konečně podařilo porazit jednoho ze soupeřů, který standardně hraje o soutěž výš. Velké poděkování také přítomným fanouškům, kteří vytvořili utkání skvělou atmosféru.

BK Děčín juniorka - Slovan Varnsdorf 77:67 (17:20, 38:31, 62:42)

Body: Důra 28 (3x3), Fiala 22 (1x3), Vlášek 9, Teršl 6 (1x3), Roza 6 (2x3), Holešinský 4, Kříž 2. TH 31/20 (65%).



Poslední utkání základní části odehrajeme doma 10. ledna s Českou Lípou.

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page