top of page
  • Matěj Anderle

U19 A - V Teplicích se nám obrat podařil, ve Slaném bohužel ne

BK Teplice - Válečníci Děčín 52:60 (14:12, 25:19, 41:41)

Ve čtvrtek 5. prosince jsme odehráli utkání na půdě Teplic v nepříjemném prostředí jejich sokolovny na Letné. V prvním utkání doma jsme poměrně jasně zvítězili a chtěli si připsat tedy i další skalp.

Od začátku utkání jsme měli problémy v obraně a na doskoku. K tomu se přidal později i horší útok. Domácí se většinu utkání drželi mírně vepředu a nám se pořád nedařilo. Až na konci třetí čtvrtiny jsme se vzchopily a začali na soupeře tlačit. Nejprve jsme dotáhli a později šli do vedení, které jsme nakonec udrželi.

I přes zoufalý začátek jsme se vzchopili a díky naší obraně v závěru utkání jsme si připsali výhru.



ŠSK Slaný - Válečníci Děčín 77:72 (26:19, 55:35, 67:56)

V sobotu 7. prosince po obědě jsme odehráli utkání ve Slaném, s kterým jsme už jednou prohráli doma. Chtěli jsme utkání tentokrát vyhrát a vyrovnat sérii s tímto soupeřem.

Ze začátku jsme začali hrát v obraně velice agresivně a někteří hráči si udělali rychle fauly. K tomu se přidala pozdější frustrace a my místo hry spíše komunikovali s rozhodčími. Později jsme přestali úplně bránit a domácí navyšovali vedení díky rychlým protiútokům. O poločase jsme ztráceli 20 bodů.

V šatně zazněly jasné pokyny: Toto utkání otočíme, i když jsme -20 bodů! Řekli jsme si taktické pokyny a vstoupili do druhého poločasu. Postavili jsme se do pasivní zóny 23 (2 nahoře 3 dole), do které soupeř vůbec nevěděl jak hrát. V útoku jsme chtěli hrát týmově a rychle dopředu. Tento plán se vydařil a po třetím hracím období jsme byli -9.

Pokud jsme chtěli vyhrát, museli jsme zabrat ještě více. Během chvíle jsme byli na -5 a 3 minuty do konce už na -3. Na neštěstí jsme v posledních dvou minutách netrefili cca 12 jednoduchých střel z bedny a soupeř trefil těžké střely. V poslední minutě jsme už marně sahali po výhře a Slaný nás opět porazil, nakonec o 5 bodů.

Za předvedenou hru v druhém poločase si chlapci zaslouží VELKOU pochvalu. Nevzdali utkání a bez problému se vrátili do hry díky své hře. Škoda prvního poločasu, který jsme nezvládli hlavou a zbytečně si nechali soupeře odskočit.

Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page