top of page
  • Petr Ďurana

Muži Juniorka - V děčínském derby zvítězila zkušenost

V pátek 7. února jsme na domácí palubovce odehráli dlouho očekávané děčínské derby s mladíky trenéra Anderleho ve skupině o 7.-12. místo Severočeské ligy. Oba soupeři se již několik dní před utkáním vzájemně hecovali, takže se dal očekávat zajímavý zápas.

My jsme nastoupili kompletní ve 12 hráčích, z obvyklých hráčů nám chyběli dva pivoti, ale nováčci v našem týmu je dobře zastoupili. Soupeř na tom byl podobně, chyběli mu 3 hráči základní sestavy.

Od mladíků jsme očekávali častou a velmi dobrou střelbu, zejména ze tříbodové vzdálenosti, a rychlou hru dopředu. To se v podstatě potvrdilo, ale dobrou obranou jsme soupeři střelbu neusnadňovali, takže proměnil jen 9 trojek (my 7). Z rychlých protiútoků jsme také nedostali moc košů, protože jsme dobře zajišťovali, a když už se soupeřův hráč dostal do nájezdu 1 na 1, tak jsme mu někdy i hodně tvrdou obranou znemožnili skórovat.

My jsme jako vždy neproměnili spoustu šoupáků a nevyvarovali se zbytečných ztrát. To jsme si ale vynahradili výbornou obranou od všech hráčů. Soupeři jsme v podstatě kromě střelby z delší vzdálenosti a občasných rychlých protiútoků nedovolili nic dalšího. A protože jsme měli i mírnou výškovou převahu pod košem, tak jsme na obou stranách dobře doskakovali a proměňovali druhé a třetí šance a to naopak nedovolovali soupeři.

Průběh utkání tak byl příznivý pro nás, od začátku jsme navyšovali rozdíl ve skóre (+4, +4, +1). V polovině 3. čtvrtiny se sice hosté dotáhli na rozdíl 3 bodů, ale díky naší zkušenosti a klidu jsme se po timeoutu šňůrou 9:0 opět vrátili do obvyklého vedení o 8-9 bodů. V poslední části neměli mladíci již dostatek morálních sil, proto jsme tuto část opanovali a zaslouženě vyhráli.

Poděkování všem hráčům za přístup k utkání, zejména na obranné polovině předvedli výborný výkon. Poděkování i velkému počtu fanoušků (určitě rekord) za skvělou podporu obou týmů.

BK Děčín juniorka - Válečníci Děčín B 63:44 (15:11, 31:23, 42:33)

Body: Cafourek 16 (2x3), Černý 16 (1x3), Ďurana 7, Kříž 5, Liga 4, Teršl 4 (1x3), Randýsek 3 (1x3), Holešinský 3 (1x3), Důra 3 (1x3), Kvaček 2, Fiala, Roza.



Další utkání hrajeme za 14 dní, 21. února na palubovce BA Louny.

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page