top of page
  • Miroslav Chrastný

Příběh BK Děčín - kapitola 12. Závěrečné slovo Miroslava Chrastného z roku 2015

Když jsem spolu se svými spolupracovníky řešil, jak si připomenout 70 let našeho krásného sportu, padaly různé návrhy. Jedno však bylo jasné. Musíme připravit publikaci, stejně jako při oslavách padesátého a šedesátého výročí. Nakonec jsme se shodli, že nejlepší bude vydat knihu, která netradiční formou zmapuje léta minulá.

Práce se ujal Jindřich Strašnov a patří mu za to dík, stejně jako všem bývalým hráčům, funkcionářům a fanouškům, kteří shromáždili nepřeberné množství obrazového i písemného materiálu. Zda se nám to povedlo, musí posoudit čtenář sám.

Co se však povedlo zcela jistě, je právě skončená sezóna 2014/2015. Dvě druhá místa (pohár a Kooperativa NBL) byl ten nejlepší dárek ke skromným, ale o to víc upřímným oslavám sedmdesáti let basketbalu v Děčíně.

Nebyl to úspěch náhodný, ale vybudovaný cílevědomou koncepční prací všech v klubu. Nebyla to sezóna a družstvo takříkajíc „na jedno použití“, ale výsledek stabilního a vhodně doplňovaného kádru, výborného trenéra, velmi dobře fungujícího realizačního týmu a našich skvělých příznivců.

Vrcholným zážitkem pro všechny fanoušky byl zaplněný děčínský „Zimní stadion“ 18. května 2015. Skvělá atmosféra a 4 850 párů rukou a hlasivek, trvale povzbuzující Válečníky, to bylo něco, na co se nezapomíná.

Máme stabilní hráčský kádr, skvělé návštěvy nejlepších fanoušků v republice, kvalitně vypracovanou koncepci výchovy mládeže, která je již dva roky naplňována i konkrétními výsledky.

Jsme takříkajíc rodinný klub, který se věnuje i ostatním celospolečenským aktivitám, jako je charita a pořádání řady akcí pro školy, nemocnice, dětské ústavy atd.…

Jsme proto připraveni i v dalších letech přinášet radost všem a navázat tak na obětavou práci generací dobrovolných pracovníků – nadšenců, kteří se zasloužili o to, že již léta patří náš klub mezi nejlepší v republice.

Vy, kteří jste přečetli celou knihu, budete mít jasno. Děčínský basketbal je fenomén, který vždy patřil a patřit bude k městu Děčín a jeho sportovním úspěchům. Poděkování patří městu, sponzorům a všem, kteří se o to zasloužili…

* * *

Zbývá dodat, že děčínský basketbalový klub následně přidal k stříbru z roku 2015 ještě další tři senzační finálové účasti. I těm se bude věnovat chystaný materiál Jindřicha Strašnova k 75. výročí BK Děčín.


Fotografická příloha - medailová družstva:


Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page