top of page
  • ČABR severní Čechy

Školení nových krajských rozhodčích 2020

Vážení basketbaloví příznivci,

je za námi podivně skončená sezóna 2019/20, doufám, že jste všichni „karanténu“ přečkali v pořádku. I tak uplynulá sezóny ze strany rozhodčích byla ovlivněna zejména počtem aktivních rozhodčích. Počet rozhodčích v celkovém čísle není sice špatný, ale většina rozhodčích jsou aktivní hráči a trenéři a díky blokacím na svá utkání nemohou moc pískat. Každý hrací termín jsme začínali v průměru s 10 volnými rozhodčími. Po vydání ligových delegací jsme se snažili dodelegovávat další zápasy, delegační pracovník obvolával a „ukecával“ vyblokované rozhodčí. I tak se nám bohužel nepodařilo obsadit všechna utkání a zejména v silných hracích termínech jsme prostě rozhodčí neměli. Utkání museli řídit neaktivní rozhodčí bez potřebného proškolení před sezónou nebo trenéři. Projekt „laiků“ se chytil pouze ve Varnsdorfu Tato situace není ideální, ale věřte tomu, že více jsme dělat nemohli.


Proto se na Vás, kluby, obracíme se žádostí o dodání rozhodčích, kteří by pískali zejména u Vás ty malé špunty, kteří chtějí hrát basketbal. Nemáme, kde jinde rozhodčí brát než z řad hráčů, trenérů a „bafuňářů“. Znovu zdůrazňuji, že tito rozhodčí budou pískat přednostně utkání Vašich dětí, čímž ušetříte na cestovném.


Rádi bychom touto cestou pokračovali a spolupracovali s Vámi, kluby. Chtěl bych Vás tedy požádat o rozšíření informace o školení rozhodčích mezi lidi starší 15-ti let ve Vašem klubu. Můžete nám tím pomoci snížit Vám náklady na rozhodčí. Není problém se domluvit na termínech, kdy by rozhodčí mohl pískat.


Školení rozhodčích bude tradičně rozděleno na dvě části:


1. část se uskuteční v termínu 29. - 30. srpna 2020 v Děčíně. Tato část bude zaměřena v sobotu na teorii (pravidla basketbalu, soutěžní řád a ostatní dokumenty), v neděli mechanika rozhodčího v hale.


2. část se uskuteční v září, kdy v sobotu 19. září 2020 v Děčíně budou noví rozhodčí pískat utkání v rámci turnaje a napíší si písemný test z pravidel basketbalu. Neděle 20. září 2020 v Děčíně bude společná s již aktivními rozhodčími v rámci povinného semináře.


Zájemci se mohou hlásit na můj mail rsikner@seznam.cz (nutno uvést příjmení, jméno, datum narození, bydliště, mobil a e-mail) do 10. července 2020. Tito zájemci budou dostávat další upřesňující informace mailem. Cena školení pro nové zájemce je stanoven na 1 500 Kč. Pokud budou náklady na školení rozhodčích vyšší, vyrovná je příspěvkem OV ČBF-seČ. Minimální počet účastníků školení je stanoven na 10 zájemců. V ceně školení je triko pro rozhodčího, pronájmy prostor, zajištění obědů v 1. části školení, odměny pro lektory.


V případě dalších dotazů se na mě můžete obrátit.


Předem děkuji za spolupráci a těším se na novou sezónu s větším počtem rozhodčích a bezproblémových delegací.

Roman Šikner - předseda VV ČABR-seČ

(ilustrační snímek z loňského semináře v Děčíně)

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page