top of page
  • Robert Landa

U19 liga - Parádní utkání proti soupeři s ambicemi

Nad poměry dobrý zápas sehráli děčínští junioři v přípravě na nový ročník ligy U19 v Poděbradech. Utkání uzavřelo celodenní slavnostní program otevírání nové městské sportovní haly, kdy jsme na palubovce vystřídali hvězdného Jiřího Welsche a moderátora Honzu Smetanu.

Lázeňákům můžeme jen závidět - nová sportoviště rostou v ČR často, jen Děčínu není v tomto ohledu stále přáno - a tak děčínský volejbal musí hrát mistrovská utkání v Rumburku, děčínský floorbal v Novém Boru, děčínská házená jezdí do Ústí. Situace je u nás v tomto ohledu tristní - buďme vděčni za Maroldovku a Křešice.

Ale k utkání. Tým Poděbrad nezaznamenal oproti minulému ročníku valných změn, silné jádro, které skončilo v nedokončené minulé sezóně na 1. místě nadregionální ligy U19 ještě zesílilo o tři borce z extraligového Nymburka. Trenérem zmíněný cíl - postup do extraligy - tedy zřejmě odpovídá realitě. O to cennější a milejší byla předvedená hra borců z Děčína.

Vyjma startu (15:3) byli Válečníci s jedinou 2002 Poděbradským dobrými a vyrovnanými soupeři. Mdlý úvod kluci hodili za hlavu a první čtvrtina skončila 19:13. Velmi dobře zvládnutá druhá čtvrtka otočila vedení na naši stranu (35:36) a ve třetí čtvrtině Válečníci ještě náskok o bodík navýšili (55:57). Utkání se rozhodlo v posledních pěti minutách, kdy nám ze stavu 65:65 Poděbrady odskočili až na závěrečných 78:69.

Radost z výhry domácích tak zakončila slavnostní den pro Poděbradský sport - rád bych se podobného vítězství dočkal i v Děčíně. Nemůžu také nezmínit pravděpodobné career high Jáchyma City, který konto soupeře zatížil svými 25 body.

Deset Děčíňáků (Abraham, Cita, Kafka, Kočka, Labuta, Loun, bratři Mityskové, Průša.) včetně o tři roky mladšího Koláře se prezentovalo nad očekávání dobrým týmovým výkonem. Jen tak dál pánové!


Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page