top of page
  • Jakub Houška

U14 - Bronzové medaile z domácího turnaje

Máme za sebou první ročník Warriors Cupu U14 - Memoriál Slavomíra Bednáře, který se velmi vydařil. Původně bylo v plánu celkem 8 týmů, ale situace k nám dva soupeře nepustila, i přesto bylo obsazení turnaje velice kvalitní. Nakonec jsme zvolili systém každý proti každému, a tak se Válečníci postupně utkali s týmem Slunety, Sparty, Wroclaw, Pardubic a USK.

První tři jmenované zápasy jsme vyhráli, dva zbylé prohráli. S Pardubicemi po velkém boji, s USK už nám to prostě vůbec nešlo. I přesto hodnotíme naše vystoupení jako velmi dobré a sami jsme si opět potvrdili, jak naši kluci potřebují hrát takovéto zápasy. Bylo v nich vidět naprosto vše, bojovnost, zarputilost, rychlost, tvrdá obrana, zkratkovité jednání, bojácnost, ale již i střelecký um. Obzvlášť zápas proti Pardubicím byl opravdu boj o každý koš.

Vždy říkám, že je příjemné v této době vyhrávat, ale nesmí to být to nejdůležitější a tady kluci těch zkušeností nasbírali opravdu hodně. Když to vezmu, že jsme měli před turnajem jen pouhé dva tréninky společně, tak to bylo skvělé! Celý turnaj nás bylo 17 na soupisce a šanci dostávali naprosto všichni, za což jsem také rád! Věřím, že všechny takovýto turnaj namotivuje do další práce a že budou kluci makat celou sezónu, protože před sebou mají nové výzvy a tím je třeba postup do extraligy! Tak uvidíme, jak jím to půjde!

Věřím, že se tento turnaj dostane do podvědomí basketbalových klubů a stane se každoroční události u nás ve městě.

Ředitel turnaje Jakub Důra: „První ročník turnaje pojmenovaný Memoriál Slavomíra Bednáře pro kategorii mladších žáků U14 se velmi povedl. K vidění byly výborné výkony, spousta soubojů a hodně energie. Bylo podnětné vidět po roce a půl stejné kluky a pozorovat, jaký udělali posun od Národního finále minižáků U12 konaném v Děčíně v květnu 2019. Radost ze sportu patří k těm nejlepším zážitkům a věřím, že na turnaj budou účastníci rádi vzpomínat.“


Spousta skvělých fotografií z jednotlivých zápasů a slavnostního zakončení od paní Veroniky Kučírkové:


Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page