top of page
  • Robert Landa

INFORMACE O KARANTÉNĚ V TÝMECH BK

Touto zprávou bych rád předešel případným nedorozuměním. Kontakty na pozitivně testovaného člena BK poslaly do osobní karantény (netýká se blízkých) některé členy týmu U17 liga, U19 liga a A-týmu. Informaci o pozitivním testování jsme dostali v pátek 18. 9. odpoledne a ihned jsme ji předali dotčeným členům BK. Tito budou o dalším postupu informováni KHZ. Na výsledky testů nyní čekají i další dva členové realizačního týmu, hlavním příznakem a impulzem pro test byla znatelná ztráta čichu.

Viróza nyní evidentně prochází jak naším klubem, tak celou společností. Průběh je nyní zřejmě i díky počasí, posílené imunitě z léta a menší dávce viru při kontaktu u dětí, mládeže a zdravých jedinců mírný. Vážně ohroženi jsou nyní – cituji drsného kolegu lékaře: tlustí a polymorbidní pacienti. Jedincům se zdravým kořínkem a jasnou myslí může ublížit více strach a stres než samotná nemoc.

Sportujeme i proto, abychom si zlepšili obranyschopnost a svůj celkový fyzický i duševní stav. Podpořme se prosím v této době, kdy najít ideální opatření není snadné, patrně je to i nemožné. Je ale nezbytné zpomalit růst počtu nakažených a zavedené restrikce respektovat. Zároveň je třeba nemít strach, obavy a udržet děti a mládež u tolik potřebné a zdravé pohybové aktivity. Tužit se, budovat imunitu, posilovat tělo i duch. Ztrátou režimu hrozí příklon k pasivním aktivitám - hraní PC her, k esportu. Zdraví kluci a holky ať sportují, nemocní se doma vyléčí a vrátí se zpět.

Společně to zvládneme, prosím komunikujme spolu s respektem a se zdravým rozumem.

Pěkné dny a brzký návrat do hry, přeje Robert Landa

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page