top of page
  • Obrázek autoraVálečníci Děčín

Muži juniorka - V České Lípě jsme tahali za kratší konec

V pátek 9. října jsme zajížděli do České Lípy k třetímu soutěžnímu utkání oblastního přeboru mužů. Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání ve specifické tělocvičně (rozměry, koše) se specifickým soupeřem (pomalý, ale účinný a produktivní basketbal, tvrdá hra pod košem). Mimochodem výsledky posledních vzájemných utkání v České Lípě 63:73, 84:81, 67:66, 74:79 pp.

My jsme přijeli kompletní ve 12 hráčích a byli jsme optimističtí, protože jsme měli dobrou sestavu. Poprvé za nás nastoupili Michal Pata a šestnáctiletý Tomáš Randýsek a oba určitě svým výkonem nezklamali.

Bohužel jsme téměř po téměř celé utkání nehráli dobře. Zejména ve snaze zrychlit hru a soupeře utahat, jsme hráli zbrkle a z toho vyplynuly zbytečné ztráty. A špatně jsme odstavovali soupeře pod naším košem a tím jsme mu dovolovali druhé šance.

Střelecky jsme se soupeři vyrovnali (dvojky 24:19), dokonce jsme dali i více trojek (4:8), ale domácím, i díky lepší produktivitě, střílelo dobře více hráčů (měli 6 dvojciferných střelců), bodově se u nás zápas povedl jen dvěma hráčům.

Hlavně jsme se ale soupeři nevyrovnali v tvrdosti, zejména pod košem. Českolipští robustní pivoti nás po střele lehce odstavovali a získávali tak odražené míče. My jsme jim tvrdost (až na pár úseků v druhém poločase) nebyli schopni nebo ochotni oplácet.

Navíc Česká Lípa hraje tvrdě, ale nenápadně, bez faulů. Výsledkem byl poměr faulů 14:25 a z toho vyplývající poměr trestných hodů 22/15:9/8. Fauly a následné trestné hody měly dle mého zásadní vliv na výsledek zápasu.

Do poločasu tak soupeř postupně navyšoval náskok (22:14, 45:29), ve 3. čtvrtině jsme zabrali, a i díky třem úspěšným trojkám jsme náskok domácích trochu snížili (62:48) a v polovině poslední části jsme šňůrou 10:0 srovnali skóre na 67:67.

Bohužel jsme pak nenašli dostatek klidu na úspěšné zakončení, měli jsme několik nepřesných přihrávek a střel. Soupeř nám odskočil na dva body, takže nám nezbylo než soupeře faulovat a snažit se dávat trojky, to se nám ale povedlo jen jednou, takže si soupeř již pohlídal vítězství 75:70.

Poděkování všem hráčům, že po nepovedeném prvním poločase to nevzdali a stále bojovali o vítězství. Tentokrát ale stálo více štěstí na straně domácích. Nevadí, v odvetě na naší palubovce jim to vrátíme i s úroky!

BK Česká Lípa - BK Děčín juniorka 75:70 (22:14, 45:29, 62:48)

Body: Důra 25 (5x3), Kvaček 12 (2x3), Vlášek 7 (1x3), Liga 7, Trbola 6, Randýsek P. 5, Randýsek T. 4, Holešinský 2, Pata 2, Teršl, Roza, Kříž.



Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page