top of page
  • Petr Ďurana

Přehled utkání mládežnických týmů BK Děčín v tomto týdnu

Během následujícího týdne, tedy od dnešní středy až do příštího úterý, čeká naši basketbalovou mládež obrovská porce 21 soutěžních zápasů a to i díky několika přeloženým zápasům (nemoci a jarní prázdniny), které se tak musí odehrát v týdnu.


Do utkání se zapojí 10 týmů, některé z nich čekají i tři zápasy. Junioři odehrají dokonce v pěti dnech čtyři utkání a navíc všechna na palubovkách soupeřů!


V ARMEX Sportcentru se každý den odehraje minimálně jeden určitě zajímavý a dramatický zápas, takže si děčínští fanoušci určitě vyberou:


domácí utkání děčínských týmů


Muži SčL


V pátek večer (20:15 hod.) přivítají naši muži na domácí palubovce v severočeské lize tým USK Slavia Liberec. Náš tým je v aktuální tabulce soutěže čtvrtý s bilancí 8-6, soupeř je poslední, devátý, s bilancí 2-12. Na palubovce soupeře utkání skončilo těsně 92:96.


Trenér Radek Kroupa: "V předposledním utkání základní části hostíme na domácí palubovce tým Liberce. Postavení v tabulce favorizuje nás, ale zápas v Liberci jsme vyhráli až v druhém prodloužení. Věřím, že všichni hráči přistoupí k utkání svědomitě a od začátku do konce bude utkání v naší režii."


po posledním vítězném utkání doma s Chomutovem


Junioři U19


Starší dorostence čeká od středy do neděle zápasový čtyřboj na palubovkách soupeřů. V play-out skupině ligy U19 se postupně střetnou s těmito týmy:

  • Ve středu v 17:45 hod. se Sokolem Vyšehrad, s kterým máme zatím bilanci 1-1 (venku prohra 75:66, doma výhra 91:80).

  • Ve čtvrtek v 18:45 hod. s Brandýsem nad Labem. Na palubovce soupeře jsme vyhráli 51:56 a doma 83:49.

  • V sobotu brzo ráno v 9:00 hod. s pražskou GBA B, s kterou jsme nejprve u nich prohráli 98:88, abychom ji pak doma porazili 74:63 a 89:63.

  • V neděli dopoledne (10:00 hod.) ve Slaném. S tímto týmem jsme úspěšní - doma 92:66, venku 56:87 a opět doma 89:45.

Kluci by si měli přivézt z venkovních palubovek minimálně 2 výhry, ale ani další vítězství nejsou nereálná. Zejména záleží, jak se na týmu projeví únava z velké porce zápasů a z náročného cestování.


(několik zajímavých momentů z domácích zápasů s GBA B a ŠSK Slané)



Juniorky U19


Dorostenky odehrají v pátek a v sobotu dvě utkání skupiny o 1.-4. místo nadregionální soutěže:


  • V pátek navečer (18:00 hod.) na své palubovce přivítají Sokol Nusle B, s kterým máme zatím bilanci 1-2 (doma výhra 53:39 a venku prohry 83:73 a 77:59).

  • V sobotu dopoledne (10:00 hod.) naopak dívky zajíždějí na palubovku ŠBK Sadská, kterou jsme zatím dvakrát porazili - doma 66:51 a venku 75:86.

Věříme, že domácí prostředí nám pomůže k výhře nad Nuslemi a že v Sadské potvrdíme dosavadní výsledky a tedy za "víkend" si dívky připíší dvě výhry.


Trenér Radek Kroupa:


"Páteční utkání bude odveta se Sokolem Nusle, kde jsme prohráli o 18 bodů. Nicméně věřím, že pokud se nám bude dařit více střelecky a budeme mít lepší vstup do utkání, tak dokážeme soupeře přehrát. Důležité bude také dobře zastavovat rychlý protiútok Nuslí a pohlídat si obranný doskok.


V sobotním utkání se střetneme s týmem ze Sadské. Obě utkání v základní části jsme dokázali vyhrát a tak věřím, že pokud budeme hrát soustředěně a pohlídáme si trojkovou střelbu soupeře, tak si připíšeme výhru."


po domácí výhře nad Nuslemi 53:39


Starší žáci U15 A


I kluci z našeho hlavního týmu kategorie U15 to budou mít náročné. Od soboty do úterý odehrají 3 ligová utkání:


  • V sobotu po obědě (13:30 hod.) v Jindřichově Hradci. Doma jsme "bankéře" porazili 76:35.

  • V neděli před obědem (11:00 hod.) v Písku s místním Sokolem. S tímto soupeřem jsme doma naopak prohráli 57:82.

  • V úterý 6.3. večer v 19:00 hod. na naší palubovce s BA Tygři Louny. V letošním ročníku nemáme se soupeřem srovnání, ale v kvalifikaci o ligu jsme ho v Plzni porazili 71:58.


Na jedno vítězství z venkovních palubovek bychom měli snad dosáhnout. Doufejme, že domácí palubovka a naši fanoušci nám pomohou i k vítězství doma.


Trenér Josef Plachý: "Čeká nás odložený zápas a chtěli bychom se prezentovat alespoň stejným výkonem jako posledním domácím zápase proti USK. Pokud se nám toto povede, můžeme být minimálně rovnocenným soupeřem a dokonce si myslím, že můžeme i pomýšlet na výhru."



Starší žáci U15 B


Rezervní tým starších žáků o víkendu čekají v nadregionální soutěži dva standardní víkendové zápasy, tentokrát na venkovních palubovkách.


V sobotu odpoledne (15:00 hod.) zajíždějí do Kralup nad Vltavou, v neděli před obědem (10:30 hod.) na Mělník. S oběma soupeři máme bilanci 1-2, se sobotním u soupeře 58:45 a doma 62:40 a 35:38, s nedělním doma 53:50 a 41:61 a venku 62:52.


Určitě nejsme bez šance alespoň na jedno vítězství, bude záležet, v jaké sestavě nastoupíme a jak zahrajeme a zabojujeme o vítězství.


po první výhře v soutěži (doma s Mělníkem 53:50)


Starší žačky U15


Starší žačky naopak odehrají obě svá víkendová utkání žákovské ligy na domácí palubovce. V sobotu dopoledne (10:00 hod.) hostí BA Karlovy Vary a v neděli odpoledne (15:00 hod.) BŠ Tygři Praha.


Ve Varech jsme těsně prohráli 67:56, naopak v Praze vyhráli 59:77, viz článek z příslušného víkendu na palubovkách obou soupeřů.


Trenér Karel Záleský: "O víkendu nás čekají další ligová utkání na domácí palubovce. V sobotu k nám přijedou hráčky BA K. Vary, kde jsme prohráli utkání až v koncovce o 11 bodů. Nedělním soupeřem nám budou tygřice z BŠ Praha. Na jejich palubovce jsme sice vyhráli o 18 bodů, ale herní výkon mladých tygřic se zápas od zápasu zlepšuje, což potvrzují i výsledky z posledních zápasů. O víkendu tak očekávám další 2 těžká utkání a věřím že alespoň jedno z nich pro nás dopadne vítězně."


první vítězství týmu v lize na BŠ Praha


Starší minižáci U13


Kluci z U13 odehrají doma ve čtvrtek (16:00 a 18:00 hod.) odložený dvojzápas oblastního přeboru s Teplicemi. Soupeře jsme na jeho palubovce porazili 31:77 a 15:78.


Trenér Karel Záleský: "V dohrávce 9. kola přeboru starších minižáků přivítáme na domácí palubovce hráče BK Teplice. I přes absenci některých klíčových hráčů bychom měli splnit roli favorita a vyhrát obě utkání."


s fanoušky po zápasech v Teplicích


Nejmladší minižáci U11


Tým nejmladších minižáků složený jen z chlapců zajíždí v sobotu dopoledne k turnaji oblastního přeboru do Teplic, kde se nejprve se v 10:30 hod. střetne se Slavojem Litoměřice a poté v 12:00 hod. s domácími Teplicemi.


S ani jedním týmem jsme se letos v soutěži nestřetli, ale dle dosavadních výsledků je náš tým papírovým favoritem tohoto turnaje. Zápasy budou pro naše kluky i dobrou přípravou na nadcházející dvě kvalifikační utkání o postup na Národní finále.


tým na vánočním turnaji v Mostě


Nejmladší minižáci U11 mix a U10 mix


Další dva děčínské týmy nejmladších minižáků, tým chlapců a dívek U11 mix a o rok mladší U10 mix, pořádají v neděli dopoledne turnaj v našem ARMEX Sportcentru, kterého se jako třetí tým zúčastní Slovan Varnsdorf.


Nejprve se v 9:00 hod. střetnou oba naše týmy, poté v 11:00 hod. U10 mix vyzve Varnsdorf a nakonec v 13:00 hod. se s varnsdorfským Slovanem utká U11 mix.


Všichni tři soupeři zatím letos spolu nehráli, takže těžko predikovat nějaký výsledek, pro všechny týmy to ale určitě bude zajímavá konfrontace.


Trenér U10 mix Jakub Houška: "Velké derby Válečníků :) V neděli si naše "Céčko" konečně zahraje také zápasy doma a moc se těšíme. Máme trošičku problémy se sestavou, protože nám pořád někdo marodí, teď i trenér :) Určitě se těšíme na naše "Béčko" a budeme se snažit překvapit :)"


Trenér U11 mix Petr Ondráš: "V tuto neděli odehrajeme další dvě utkání po delší pauze. Čeká nás derby s mladší skupinou Válečníků pod vedením Jakuba Houšky. Budeme chtít zopakovat radost vítězství z Ústí a připsat si další body, ale nebude to lehké, neboť Koubův celek má za sebou už 3 výhry a další si nebude chtít vzít.


Další soupeřem bude tým Slovanu Varnsdorf. Myslím si, že utkání bude velice vyrovnané. Varnsdorf neodehrál ani jeden zápas, proto díky naší už malé zkušenosti ze zápasů bychom měli být ve větší pohodě. Doufám, že dorazí co nejširší publikum podpořit své děti, popřípadě kamarády, aby se vytvořila skvělá kulisa a abychom si tu neděli basketbalově užili."




Přehled všech utkání v tomto týdnu

(pro větší zobrazení a aktuální údaje o jednotlivých zápasech - čas začátku utkání, rozhodčí apod. - klikněte na obrázek)

Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page