top of page
  • Robert Landa

Robert Landa, šéftrenér mládeže Válečníků, k NF chlapci U12:


Děčínský basketbalový klub nabírá na obrátkách. Navyšujeme členskou základnu dívek i chlapců, přibývají nám soutěžní družstva, trenéři i regionální rozhodčí. V létě poskytuje ARMEX Sportcentrum profesionální zázemí pro reprezentační mládežnické týmy ČR - v Děčíně jsme uvítali národní výběry Německa, Holandska, Francie i Ruska.

Prvním větším turnajem pořádaným naším klubem bylo loňské republikové finále Sportovní ligy základních škol. Dalším krokem v rozvoji je pro nás historicky první pořadatelství Národního finále České republiky.

Výzva je to jistě organizační - záleží nám na tom, aby se našim hostům v Děčíně líbilo a turnaj proběhl v tomto ohledu hladce, ale hlavně sportovní. Tým Válečníků do 12 let už v minulém roce prokázal, že patří k nejlepším v republice a v letošní sezóně v tom pokračuje. Široká hráčská lavička, zkušení trenéři a zapojení rodiče. Silné trio. Když družstvo před děčínským publikem vyrovná, nebo dokonce vylepší loňský úspěch, bude to skvělé. A kdyby ne - kluci toho mají spoustu před sebou a další velká vítězství je ještě čekají.

Jsem rád, že v Děčíně uvidíme to nejlepší, co daná věková kategorie v České republice nabízí. A přeji si, aby naši skvělí basketbaloví fanoušci přišli v čase probíhajícího play off A-týmu podpořit i naše malé Válečníky.

90 zobrazení
bottom of page